< Tillbaka

Dagvattenbrunnsbetäckning med sidointag

Vår dagvattenbrunnsbetäckning med sidointag är designad på ett sätt som underlättar arbetet vid en nysättning, underlättar arbetet vid ombyggnationer, den till och med underlättar för framtida drift och underhåll!

 

Betäckningen kan även användas nedsänkt i t.ex. plattytor. I det fallet används en tätning som tätar sidointaget. Läggning av plattor underlättas väsentligt tack vare den rätvinkliga formen.

 

Tack vare betäckningens rörstos i bottendelen slipper man riva gamla brunnar och bygga nya ett par meter därifrån. Med vår betäckning kopplar man ett 200mm plaströr direkt i betäckningen, drar röret till den gamla brunnen och kopplar in sig i den. Den gamla betäckningen kompletteras med ett tätt lock som finns i de flesta fall som standard. Slamsugning sker då från den gamla betäckningen.

 

Låsningen på vår betäckning är helt unik. Den består av två gummibussningar som låser locket. Tack vare gummibussningarna uppkommer inget slammer då den sitter inspänd i bussningarna.

 

Man sparar uppskattningsvis 10-15 000Kr om man använder vår betäckning istället för att riva den gamla brunnen och sätta en ny brunn inklusive en standardbetäckning. Skall man smalna av en hel gata flyttar man ofta 10-50 brunnar helt i onödan!

 

Ta en titt i vår broschyr eller boka ett möte direkt för en demonstration!

 

Betäckningen är godkänd enligt EN 124 C250

RSK nummer: 7037801

 

Eftersom betäckningen skiljer sig avsevärt ifrån en "vanlig" dagvattenbrunnsbetäckning, är monteringsförfarandet annorlunda. Därför kommer vi mer än gärna till er och har en arbetsberedning med er. Slå en signal så bokar vi in en tid!

 

 

 

Broschyr

Ritning

Tätning

Kontakta oss

Pekuma AB

Skällandsö Gläntan

341 55  VITTARYD

 

 

0370-47200

 

info@pekuma.se

Sociala medier